11.3.2014

Raakasuklaata

Heissan !

Mulla oli ilo olla elämyslahjojen kanssa kokeilemassa raakasuklaa-workshoppia

Pääsimme tekemään pareittain ihanaa raakasuklaata GreenStreetin Heidin opastuksella.

Heidillä oli erittäin hyvä tietämys suklaasta ,sen historiasta ja valmistuksesta.



Suklaan valmistus oli todella helppoa :

raastettu kaakaovoi sulatettiin vesihauteessa ( 35 astetta ) , 
sulaan kaakovoihin lisättiin 100 %  kaakaojauhe 
sekä makua tuovat ainesosat suola, lucuma, maca ja toco sekä hunaja 
Me lisättiin vielä mulberi- sekä inkamarjoja



Kun maku oli miellyttävä, sula massa kaadetaan muotteihin ja laitetaan jäähtymään joko
 jääkaappiin n.30 min tai hätäisemmät pakkaseen n. 10 min. 

( minä ja parini tehtiin melko makeaa, ei niinkään tummansuklaan makuista ) 


Suklaa oli todella hyvää !

Seuraavana päivänä suklaa oli kyllä todella suolasia, en tiedä miksei se maistunut.
 Mutta kyllä me suolaa aika reippaasti laitettiinkin. 

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, aion itsekkin tehdä tätä ja lisätä siihen kuivattua vadelmaa sekä kuivattua mustikka, niitä mulla on kotona kun viimekesänä noukin ja kuivasin.
Appelsiinikuori ois kans hyvää...

Raakasuklaa sopii hyvin myös vhh ja karppausruokavalioihin !!


Mitä on raakaruoka ? 
Ruoka, jota ei valmistusprosessin kuumenneta yli 42 celsiusasteen. 
Raakaruoassa arvokkaat ravintoaineet kuten proteiinit ja vitamiinit saadaan säilymään mahdollisimman hyvin.

-N

1 kommentti:

  1. "Ruoka jota EI kuumenneta yli 42celsiusasteen" :) Itsekin raakasuklaata tehneenä tiedän että siihen jää koukkuun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi , tervetuloa uudelleen